OVERGANGEN Debutanten

Op donderdag 5 september 2013 traden er zes dapperen aan die de uitdaging aangingen met de debutantenproef. Deze proef dient voornamelijk om deze aspiranten wedstrijdspelers klaar te stomen voor het echte wedstrijdgebeuren en om te weten te komen waar men staat.

Vandaag werden de dappere teams echter een beetje lichter bevonden (misschien de warmte?) maar ongetwijfeld hebben zij er toch iets aan gehad en weten ze alweer waaraan men kan werken. Werken met een hond stopt namelijk nooit of te nimmer, het blijft leren, schaven en bijschaven. Positief.

BELANGRIJKE NOOT! Vanaf 01/01/2014 verandert het systeem achter de debutantenproef.

Na intens en lang overleg heeft de club besloten zelf enkel nog de proef in te richten als hulpmiddel voor mensen die wensen te weten waar zij staan met hond. De resultaten op de behaalde proef zullen niet meer meetellen en zodoende kan de proef dus niet langer gezien worden als een middel om in Programma 1 te komen. Om daardoor een eventuele overgang naar Programma 1 niet loodzwaar te maken, heeft de club echter ook besloten dat men voortaan naar Programma 1 kan onder volgende criteria:

- 5 maal 85/100 spelen op officiële wedstrijden (inclusief wintertornooi)
OF
- 3 maal 90/100 spelen op officiële wedstrijden (inclusief wintertornooi)

Deze regel gaat in vanaf 01/01/2014 - in de tussentijd blijft het systeem gehanteerd zoals het vandaag is. Op deze manier introduceren we een geleidelijke wegwerking en ontnemen we op dit moment niemand de kans alsnog over te gaan onder de oude regels (3 maal 90/100 op debutantenproef of officiële wedstrijd). Bedankt voor uw begrip. Dit was geen gemakkelijke beslissing maar wel een noodzakelijke. Op deze manier kan er op de club geen wrijving ontstaan en is daar bovenop de neutraliteit van de club gegarandeerd gezien men voortaan enkel en alleen door officiële, goed opgeleide, keurmeesters gekeurd zal worden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zie hieronder hun resultaten :

Datum Leden (en hond) Resultaat

2013/09/05

Yannick Rodts met Jaryxa (niet op foto) 86/100

2013/09/05

Kristien De Block met Syco

76/100

2013/09/05

Everaert An met Hayley 63/100