HondenSchool??

Waar blijven ze het halen, denk je.
Wel in een hondenschool leert het baasje hoe hij correct moet leren omgaan met zijn trouwe viervoeter. Ietwat theorie en veel praktijk op een speelse en constructieve wijze gebracht door ervaren lesgevers, gebrevetteerd en aangesteld door de Koninklijke Unie van Sint Hubertus.

In enkele maanden heb je een hechte band met je, intussen sociale, viervoeter.
Wij garanderen zeker geen mirakels, maar door regelmatig de school te bezoeken en dagelijks enkele minuten de stof te herhalen, zal je later ongetwijfeld nog veel plezier beleven aan de relatie met je dierbare vriend.

Wat bieden we concreet?

Geen bijt- en of verdedigingswerk! Maar wel :

- Hoofdregel is de verdraagzaamheid van onze hond tegenover soortgenoten en vreemden. Angstig of agressief gedrag zijn niet toegestaan. Zodoende is jouw trouwe viervoeter niet hinderlijk of vervelend en ben je in het dagelijks leven overal welkom.
Winkelen, wandelen, een gesprek met een toevallige voorbijganger of relaxen op een gezellig terrasje, het kan allemaal in het bijzijn van je hond.

 

- Regel nummer twee is het vertrouwen in baas en andere mensen. Dit uit zich o.a. wanneer de geleider het gebit van de hond toont. Bovendien moet ons huisdier toelaten dat derden hem betasten. Vooral trimsalons en dierenartsen zullen je hiervoor dankbaar zijn.

- Een belangrijke oefening is zowel het “volgen aan de lijn” als het "los volgen". Hond en geleider dienen steeds ontspannen met elkaar te wandelen zonder dat de hond de baas hindert en zonder dat de baas naar de hond moet omkijken. Het is wel degelijk de hond die de nodige aandacht voor de baas moet krijgen en deze zonder meer bij iedere richtingsverandering, stilstand of versnelling moet volgen.
Dit volgen aan de lijn leren we aan op een unieke wijze (spelenderwijs, met balletjes).

Wie is welkom bij ons?

Elke hondenliefhebber vanaf 14 jaar (mogelijke afwijking zie reglement) en elke viervoeter, ras- of straathond vanaf drie maand.
Zo tref je op onze terreinen de kleine border collie broederlijk naast een Ierse wolfshond of een rasloze rakker naast een Dobermann, een Berner sennenhond of een Golden retriever. Zij meten zich niet inzake kracht of schoonheid, maar wel op het gebied van gehoorzaamheid.

Succes en welkom bij De Gehoorzame Hond!